Pastaruokia Napolista

Napolilaiset ovat ruokaeksperttejä, varsinkin pastaeksperttejä. Jokainen tietää tarkalleen miten pitää tehdä aito Pasta con ragù - joskaan valmistustavasta ei olla yksimieleisiä. Yksimielisiä ollaan vaan siitä, että päivä on pilalla ilman kunnon pastaruokaa - Una Bella Spaghettataa.

Tervetuloa mukaan isä Pasqualen kotiin Sant' Angelo in Palco -luostariin, kalastaja Vincenzon ja hänen perheensä kotiin Lancolan pikkukylään meren rannalla ja signora Immacolatan vieraaksi Napolin legendariseen Espanjalaiseen kortteliin. Pääset tutustumaan miten he kotonaan taikovat Napolin parhaita pastaherkkuja.

Heidän lisäksi käymme monien muiden napolilaisten luona ottamassa selvää, millainen on aito napolilainen keittiö. Tässä kirjassa on sekä vanhoja että uusia ruokareseptejä, ja niille kaikille on yhteistä, että ne ovat yksinkertaisia, niissä käytetään sesonkituotteita ja ennen kaikkea - ruoka on tosi hyvää.

Nikko Amandocino on syntynyt Etelä-Italissa ja varttunut aikuiseksi Ruotsissa. Nykyään hän asuu Parmassa. Hänen intohimojaan ovat ruuanlaitto ja ruusut.

Ewa-Marie Rundquist on Ruotsin tunnetuimpia valokuvaajia. Hän rakastaa Italiaa, hyvää ruokaa ja Roslagenissa sijaitsevaa kesäpaikkaansa.

“Nikko Amandonicon kirjoittama kirja on kiihkeä rakkaudentunnustus pastalle ja eteläitalialaiselle keittiölle... ”
Helsingborgs Dagblad

 

Kansikuva:
Tekijä: Nikko Amondonico
Kuvat: Ewa-Marie Rundquist
Alkuperäinen nimi: Una Bella Spaghettata, Pastarätter från Neapel
Käännös: Sirkka Salonen
ISBN: 978-952-99697-3-9
Sivumäärä:: 166
Sidos: Kovakantinen
OVH: 35€
Tarjoushinta: 20€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2012
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/amandonico_nikko/una_bella_spaghettata_pastaruokia_napolista/9789529969739