Thor Fredric Karlsson

Atar Opiston ja Atar Kustannuksen perustaja on Thor-Fredric Karlsson (s.1958).

Thor-Fredric Karlsson on kotoisin Porvoon saaristosta. Hän kasvoi kosmopoliitiksi, joka on seikkaillut eri puolella maailmaa. Vuosina 1982–1992 hän toimi matkanjohtajana mm. Etelä-Euroopassa, Egyptissä, Thaimaassa ja Keniassa. Matkanjohtajavuosien aikana Thor-Fredric kiinnostui vaihtoehtohoidoista ja hankki vyöhyketerapeutin pätevyyden. Matkanjohtajaperiodin jälkeen hän muutti Roomaan ja perusti siellä oman vyöhyketerapiavastaanoton. Rooman vuosinaan hän tutustui Pranic Healing -energiahoitomuotoon ja menetelmän kehittäjään Master Choa Kok Sui´in. Huomattuaan miten hyvin tämä menetelmä toimi hän päätti tuoda hoitomuodon Suomeen. Vuosina 1994–2002 hän piti lukuisia kursseja eri puolella Skandinaviaa.

Kustantajaksi Thor-Fredric ryhtyi vuonna 2001 kerrottuaan suosikkikirjailijalleen Paolo Coelholle ettei tämän kirjoja ollut vielä saatavana suomeksi. Seuraavana vuonna Thor-Fredric olikin mukana perustamassa Bazar Kustannusta ja kustantamassa kuutta Paulo Coelhon kirjaa ja paria kymmentä muuta nimikettä.

Otettuaan välivuoden kustannustoiminnasta Thor-Fredric antautui harrrastuksilleen, joihin kuuluvat kielten opiskelu, ympäristökysymykset kuten valtamerien ja Itämeren asiat, lääkkeettömät hoitomuodot, filosofia, ekologinen rakentaminen, kompostointi kaupungissa jne. Samanaikaisesti moni hieno kirja odotti kuitenkin vielä julkaisemistaan suomeksi.