LOPPUUNMYYTY

 

Libanonilaisen Kahlil Gibranin Profeetta ilmestyi vuonna 1923. Risto Ahti teki uuden suomennoksen tästä klassikkoteoksesta, ajattoman viisauden kirjasta, joka runollisesti ylistää ihmiselämää, sielua ja ikuisuutta.

Profeetta on käännetty yli 20 kielelle ja sen ikiaikaiset viisaudet ovat lohduttaneet, ilahduttaneet ja inspiroineet lukijoita vuosikymmeniä kaikkialla maailmassa.

”On suurenmoista, että teos myös ulkonäöllään viestii siitä kauneudesta mitä sen sanat tarjoavat. Kirjan ihastuttavan ulkoasun on toteuttanut pitkän linjan kalligrafi ja graafinen suunnittelija Arja Turunen. Siellä täällä valikoidut lauseet avautuvat silmien eteen kuin harvinainen kukka taidokkaina klassisen kalligrafian taideteoksina. Ne pysäyttävät lukijan hetkeksi mietiskelemään lauseiden sisältöä."

Ultran kirja-arvostelut 2006

Kahlil Gibran syntyi vuonna 1883 nykyisen Libanonin alueella Besharrin kylässä, Valkean vuoren juurella. Gibranin perhe oli vanhaa maroniittikristillistä sukua ja Libanon kuului tuohon aikaan Turkin Syyrian maakuntaan. Vuonna 1895 Gibranin perhe hajosi, äiti muutti lapsineen Bostoniin, isä jäi turkkilaiseen vankilaan.

Yhdysvalloissa Kahlil Gibran osoitti hämmästyttävän nuorena kuvataiteelliset ja kirjalliset lahjansa. Nuorukainen pääsi taiteellisiin piireihin jo 13 -vuotiaana, ja häntä alettiin yleisesti kutsua Profeetaksi. Gibranin ystävät lähettivät hänet 15-vuotiaana libanonilaiseen yliopistoon ja neljän vuoden opiskelun jälkeen Gibran palasi Yhdysvaltoihin.

Tärkein tapahtuma nuoren Gibranin elämässä oli tutustuminen Mary Haskelliin, tunnettuun mesenaattiin. Mary Haskell otti Kahlil Gibranin stipendiaattiensa lukuisaan joukkoon, ja tuki Gibrania henkisesti ja taloudellisesti koko hänen loppuelämänsä ajan.

Kirjailijana Gibran mainitsi tärkeimmiksi inspiraation lähteikseen William Blaken ja Nietschzen, joita molempia hän piti itsensä kaltaisina hulluina. Hän kirjoitti: ´Hulluus jumalan kaipauksessa on korkein ylistyksen muoto´.

Gibran aloitti Profeetan kirjoittamisen vuonna 1912 ja valmisteli sitä toistakymmentä vuotta.

 

Kansikuva:
Tekijä: Kahlil Gibran
Alkuperäinen nimi: The Prophet
Käännös: Risto Ahti
Sivumäärä:: 128
Sidos: Kovakantinen, sidottu
OVH: 23€ (loppuunmyyty)
Lisätietoja: ISBN10: 9529969708 ISBN13: 9789529969708
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2006