Vuosikymmenien ajan on pidetty päivänselvänä, että lihansyönti on pahaksi terveydelle, että eläinten pito pilaa ympäristöä ja että lehmien metaanipäästöt aiheuttavat ilmaston lämpenemistä.

Mutta ovatko asiat todella näin yksinkertaisia ja selviä? Ympäristöaktivisti, asianajaja ja kasvissyöjä Nicolette Hahn Niman syventyi asioihin ja osoittaa kirjassaan Pihvin puolustus, että monet totuuksina esitetyt asiat eivät pidä paikkaansa. Hahn Niman käy läpi, miten lihansyönti vaikuttaa terveyteemme, miten pihvikarjaa kasvatetaan ja mitä jälkiä karjankasvatuksesta jää luontoon, ja samoin pitävätkö väitteet kasvihuonepäästöistä paikkaansa. Taitavan asianajajan tavoin hän kumoaa negatiiviset väitteet ja todistaa, että karjankasvatus ei rasita luontoa, että laitumet sitovat hiiltä ilmasta ja että lihansyönti ei ole terveydelle haitallista – vaan hyväksi!

Kirja on tärkeä kaikille, jotka puolustavat lihansyöntiä, mutta yhtä lailla kaikille lihan käytön vastustajille. Keskustelu aiheesta on monesta syystä tärkeää, ja hyvään keskusteluun kuuluu tutustua faktohin.

Faktatietoa Hahn Nimanin kirja tarjoaa, ja jopa sellaista, jota voi olla aluksi vaikea omaksua. Hänen viestinsä on: syö vähemmän mutta parempaa lihaa!


Aiheesta netissä:
https://www.youtube.com/watch?v=4Z75A_JMBx4

_____________ 

Lukijan arvostelu
Arvosana:
Otsikko:Kirja ylitti odotukseni
Arvostelu:Minulle, lihansyöjälle, on tärkeää että ravinnoksi käyttämäni eläin on elänyt hyvän elämän. Siksi ostan kaikki eläintuotteet luomuna. Puhe maan ja ilmaston pilaantumisesta karjankasvatuksen ja lihansyönnin takia tuntuu kurjalta, siksikin suosin luomua. 

Tämä kirja vahvisti käsitystäni siitä, että lihaa on mahdollista tuottaa eläinystävällisesti ja ympäristöä rasittamatta, jopa ympäristölle edullisilla tavoilla. Asiallisine perusteluineen kirja suorastaan ylitti odotukseni. 

Sitten oli pakko ostaa vielä toinenkin kappale, koska lähipiirissä riittää lukijoita. Luulen, että skeptisetkin saavat tästä kirjasta uusia ajatuksia.

Kansikuva:
Tekijä: Nicolette Hahn Niman
Alkuperäinen nimi: Defending Beef. The Case for Sustainable Meat Production
Käännös: Veijo Kiuru
ISBN: 978-952-7015-04-9
Sidos: Nidottu
OVH: 29€ Nyt 22 €
Kustantaja: Atar kustannus
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuoteryhma/terveys/1119#!product_id=9789527015049