PaRas ruokavalio – luonnolliset rasvat kunniaan

Kaikkien terveydestään kiinnostuneiden tulisi tehdä palvelus itselleen ja oppia lisää rasvoista.
Biologi, filosofian tohtori ja Suomen suosituin terveysbloggaaja Christer Sundqvist on kirjoittanut kirjan täynnä hyödyllistä tietoa rasvoista.

Kirjassa tuodaan esille kaikki ravinnossa esiintyvät rasvahapot, miten ne vaikuttavat terveyteemme ja miten niiden puute aiheuttaa sairauksia.

Tänä päivänä kun elintavikkeita ja ruokavalioita mainostetaan sen mukaan mitä ne eivät sisällä on PaRas ruokavalio poikkeus. PaRas tarkoittaa Paljon Rasvaa, ja kirja kertoo rasvoista.

Kirjassa ravintomme rasvat nostetaan esille suomalaiseen ravitsemuskeskusteluun selkeimmällä mahdollisella tavalla, selostaa professori Kari Salminen esipuheessaan. Sundqvist tunnetaan erinomaisena puhujana ja provosoivanakin ravitsemusvalistajana, joka rohkenee seurata omia itsenäisiä ajatuskulkujaan. Hänen Veteraaniurheilija-bloginsa on arvostettu ja suosittu mielipidefoorumi.

Ihminen pärjää ääriolosuhteissa ilman hiilihydraatteja, mutta rasvat ja proteiinit ovat erittäin tärkeitä ja monet rasvahapot ja aminohapot ovat välttämättömiä ihmiselle. Seurauksena riittämättömästä rasvansaannista on aivojen rappeutuminen, kudokset hajoavat ja lopulta seuraa kuolema. Rasvojen suhteen kannattaa suosia monipuolisuutta ja säännöllisyyttä.

Terveysviranomaistemme rasvapelottelu ja hyvin yksipuolinen tiedotus ravintorasvoista on luonut Suomeen hyvin voimakkaan rasvakammon. On hämmästyttävää todeta, että rasvoista pelottelun myötä on syntynyt ennen kokematon lihavuus- ja diabetesepidemia Suomessa ja muualla. Jokin tässä yhtälössä ei täsmää!

Kirjan aiheita

  • rasvojen / hiilihydraattien vaikutus terveyteen ja painonhallintaan (kuvitus)
  • mistä me saamme luonnollisia rasvoja?
  • rasvan rooli painonhallinnassa, sydän- ja verisuonitaudissa sekä diabeteksessa
  • voi vs. margariini (margariinin valmistuksesta)
  • ruotsalaiset urheilijat takovat kultaa rasvaisella ruokavaliolla
  • mielenkiintoista julkista (ja vähemmän julkista) rasvakeskustelua

 

Kansikuva:
Tekijä: Christer Sundqvist
ISBN: 978-952-99697-9-1
Sivumäärä:: 272
Sidos: Nidottu
OVH: 25€
Tarjoushinta: 12€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2011
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/christer_sundqvist/paras_ruokavalio/9789529969791