Istun oliivipuun alla. Tunnen, miten risut pistelevät, miten timjami tuoksuu läheisillä rinteillä ja kutsuu mehiläisiä. Näen hopeisen välkkeen lehdissä. Tuulee mereltä. Hiki helmeillee iholla suolaisena.

Hiljaisuutta ei olekaan enää! Tuuli hyräilee oksistossa ja kaukaiset mainingit keinuvat kuun tahdissa. Lehdet kahisevat. Mehiläiset touhottavat timjamipuskissa. Kuulen öljypisaran tipahtavan. Ja puun puhkeaa puhumaan.

Oliivi on kirja puusta, sen paikasta maapallolla, ihmisten sydämissä ja muistoissa. Oliiviöljy toimii matkaoppaana ja tutustuttaa lukijan oliivin kasvukumppaneihin ja makuheimolaisiin. Lukijalle tarjotaan tilaa mezzepöydässä ja poimitaan kypsimmät marjat maistiaisiksi. Kirjassa avataan oliivi-ihmisten ovia ja liitytään keruutohinaan.

Oliivin 120 ruokaohjeen myötä mukana avautuu Välimeren ruokakulttuuri hoitavana ruokamallina - suomalaisiin oloihin sovellettuna.

Kirja luo nautinnollisia hetkiä, se johdattaa hiljaiseen pysähtymiseen ja runollisiin tuokiokuviin.


Maarit Cederberg
Ruokatoimittaja, luontaisalan terapeutti ja kirjailija Maarit Cederberg on kotoisin Posion Pernusta. Lapista. Rovaniemen yhteislyseon käytyään hän opiskeli Helsingin Kotitalousopettajaopistossa ja valmistui opettajaksi vuonna 1972.

Maarit on asunut Etelä-Koreassa 70-luvun lopulla, ja Brasiliassa 80-luvun alussa perheensä kanssa.

Anna-lehden omana free-ruokatoimittajana hän toimi 11 vuoden ajan, jonka jälkeen hän on työskentellyt vapaana toimittajana yhteistyössä monien koti- ja perhelehtien sekä ruokalehtien kanssa.

Maarit rakastui oliivikeittiön tuoksuun ja tunnelmaan 80-luvulla Kreikan Voloksessa.

 

Kansikuva:
Tekijä: Maarit Cederberg
ISBN: 9789529969715
Sivumäärä:: 224
Sidos: Nidottu
OVH: 25€
Tarjoushinta: 8€
Lisätietoja: ISBN 10: 9529969716
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2006
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/cederberg_maarit/oliivi/9789529969715