LOPPUUNMYYTY

 

Kun Lun on Liisa Cay Pasilan kirjoittama tarina kiinalaisesta taiteilijasta, Mestari Li Wangista ja hänen kiihkeäluontoisesta mykästä palvelijasta Yusta, jotka menettivät perheensä historiamme tuhoisimmassa maanjäristyksessä vuonna 1556. Elettyään mestarin kauniissa puutarhassa kaksikymmentä vuotta he lähtevät – mestarin näkemän unen ja kaipuun innoittamana – etsimään Himalajan mystistä Kun Lun-vuorta, jonka huipulla legendan mukaan odottaa täyttymys ja valaistuminen. Odottamattomien tapahtumien käänteet pitävät lukijan pihdeissään kirjan yllättävään loppuun saakka.

Kun Lun syntyi kirjailijan omista matkakokemuksista sekä hänen omaksumastaan elämänkatsomuksesta elää päivä kerrallaan. ”Itämainen filosofia viehättää monia, mutta se on usein meille länsimaalaiselle vaikeasti ymmärrettävää,” Liisa Cay Pasila sanoo. ”Halusin kirjoittaa aiheesta sellaisen kirjan, jota on helppo lukea, mutta joka silti tutustuttaa lukijan itämaisen viisauden aarteisiin ja antaa hänelle virikkeitä.”

Liisa Cay Pasila

Liisa Cay Pasila opiskeli lehdistöoppia Fribourgin Yliopistossa Sveitsissä, kun hän päätti lähteä Taiwanille opettelemaan mandariinikiinaa. Taipeissa hän tapasi runoilija Lin Yutangin, joka tutustutti hänet kiehtovaan Kiinalaiseen kulttuuriin. Kiinnostus itämaisesta elämäntavasta johdatti hänet Kauko-Idän matkanjohtajaksi. Tavattuaan Intiassa Äiti Teresan ja Tiibetiläisen Yliopiston professorin S. Rinpochén, Liisa Cay Pasila lähti pyhiinvaellusmatkalle Tiibetiin.

Nykyään Liisa asuu talvet Floridassa miehensä kanssa ja valmistelee seuraavaa kirjaansa.

"Kun Lun on helmi."
Juha Roiha Toimittaja, Radio Suomi

“Merkittävä teos, joka liikutti minua syvästi ja jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen.”
Marketta Mattila tv-ohjelmassa Voimala

Kansikuva:
Tekijä: Liisa Cay Pasila
ISBN: 978-952-99697-6-0
Sivumäärä:: 160
Sidos: Nidottu
OVH: 21€ (loppuunmyyty)
Lisätietoja: Teos on aikaisemmin ilmestynyt Bazar Kustannuksella vuonna 2003
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2009