Kesällä 2014 saa Sven Erik Nordin huonoja uutisia. Hänellä on aggressiivinen syöpä.
Hänelle ilmoitetaan, että ainoa mahdollisuus säilyä hengissä, on leikkaus. Syöpä on peniksessä, ja leikkauksella tarkoitetaan peniksen poistoa.
Nordin kieltäytyy leikkauksesta ja ryhtyy kerämään tietoa vaihtoehtoisista hoitomuodoista. Tämä kannattaa, koska tänään, kuusi vuotta myöhemmin, hän on terve ja kaikki kehonosat ovat tallella.


Sven Erik Nordinin koko käsitys syövästä ja sen hoidosta muuttui prosessin aikana. Tässä kirjassa hän kertoo vaihtoehtoisista hoitomuodoista, joiden avulla hän sai terveytensä takaisin.


Kansikuva:
Tekijä: Sven Erik Nordin
Alkuperäinen nimi: Och cancern bara försvann En självupplevd historia
Käännös: Christer Sundqvist
ISBN: 9789527015063
Sidos: Nidottu
OVH: 25 €
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2020
Osta täältä:: https://atar.pikakirjakauppa.fi/tuoteryhma/kirjat/1094#!product_id=9789527015063

Pihvin puolustus

Vuosikymmenien ajan on pidetty päivänselvänä, että lihansyönti on pahaksi terveydelle, että eläinten pito pilaa ympäristöä ja että lehmien metaanipäästöt aiheuttavat ilmaston lämpenemistä.

Mutta ovatko asiat todella näin yksinkertaisia ja selviä? Ympäristöaktivisti, asianajaja ja kasvissyöjä Nicolette Hahn Niman syventyi asioihin ja osoittaa kirjassaan Pihvin puolustus, että monet totuuksina esitetyt asiat eivät pidä paikkaansa. Hahn Niman käy läpi, miten lihansyönti vaikuttaa terveyteemme, miten pihvikarjaa kasvatetaan ja mitä jälkiä karjankasvatuksesta jää luontoon, ja samoin pitävätkö väitteet kasvihuonepäästöistä paikkaansa. Taitavan asianajajan tavoin hän kumoaa negatiiviset väitteet ja todistaa, että karjankasvatus ei rasita luontoa, että laitumet sitovat hiiltä ilmasta ja että lihansyönti ei ole terveydelle haitallista – vaan hyväksi!

Kirja on tärkeä kaikille, jotka puolustavat lihansyöntiä, mutta yhtä lailla kaikille lihan käytön vastustajille. Keskustelu aiheesta on monesta syystä tärkeää, ja hyvään keskusteluun kuuluu tutustua faktohin.

Faktatietoa Hahn Nimanin kirja tarjoaa, ja jopa sellaista, jota voi olla aluksi vaikea omaksua. Hänen viestinsä on: syö vähemmän mutta parempaa lihaa!


Aiheesta netissä:
https://www.youtube.com/watch?v=4Z75A_JMBx4

_____________ 

Lukijan arvostelu
Arvosana:
Otsikko:Kirja ylitti odotukseni
Arvostelu:Minulle, lihansyöjälle, on tärkeää että ravinnoksi käyttämäni eläin on elänyt hyvän elämän. Siksi ostan kaikki eläintuotteet luomuna. Puhe maan ja ilmaston pilaantumisesta karjankasvatuksen ja lihansyönnin takia tuntuu kurjalta, siksikin suosin luomua. 

Tämä kirja vahvisti käsitystäni siitä, että lihaa on mahdollista tuottaa eläinystävällisesti ja ympäristöä rasittamatta, jopa ympäristölle edullisilla tavoilla. Asiallisine perusteluineen kirja suorastaan ylitti odotukseni. 

Sitten oli pakko ostaa vielä toinenkin kappale, koska lähipiirissä riittää lukijoita. Luulen, että skeptisetkin saavat tästä kirjasta uusia ajatuksia.

Kansikuva:
Tekijä: Nicolette Hahn Niman
Alkuperäinen nimi: Defending Beef. The Case for Sustainable Meat Production
Käännös: Veijo Kiuru
ISBN: 978-952-7015-04-9
Sidos: Nidottu
OVH: 29€ Nyt 22 €
Kustantaja: Atar kustannus
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuoteryhma/terveys/1119#!product_id=9789527015049

100 ajatusta terveellisestä ruoasta tuo tervetulleita uusia tuulia keskusteluun. Kirja on aarreaitta jokaiselle joka haluaa tietää enemmän. Vanhat totuudet eivät välttämättä pidä paikkaansa, mutta ovatko modernit ruokavaliot ja trendit yhtään parempia?

Thor-Fredric Karlsson on mielenkiintoisilla ajatuksillaan luonut uudentyyppisen terveyskirjan. Hän tutkii ja analysoi ruoan terveysvaikutuksia ennakkoluulottomasti, tuoreitten tutkimustietojen valossa. Jos haluat virkistäviä ajatuksia maukkaasta ruoasta, sinun kannattaa lukea tämä kirja. Aina voi oppia uutta!100 ajatusta terveellisestä ruoasta tuo esille muun muassa seuraavat aiheet:

 • Onko järkevää juoda kolme litraa vettä päivässä?
 • Onko aamiainen päivän tärkein ateria?
 • Pastöroinnin terveysvaikutukset
 • Auttavatko leseet ummetukseen?
 • Kalaöljykapselit.
 • Pansuola ja suolasuositukset.
 • Onko Valtion Ravitsemusneuvottelukunnan suosituksissa järkeä?
 • Geenimuunnellut kasvit ja miten niitä testataan.

Plus noin 90 muuta hyvin mielenkiintoista ajatusta ruoan terveellisyydestä ja ekologisuudesta.

Lehdistöstä poimittua

Kansikuva:
Tekijä: Thor-Fredric Karlsson
ISBN: 978-952-7015-03-2
Sidos: Nidottu
OVH: 25€
Tarjoushinta: 15€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2014
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/a/9789527015032

Näin hapatetaan vihanneksia terveellisillä bakteereilla

Hapattaminen maitohappobakteereilla on vanhimpia ja yksinkertaisimpia tapoja säilöä ja jalostaa ruokaa.
Energiasäästäväinen menetelmä säilyttää tärkeitä ravintoaineita ja ottaa esille hienoja jalostettuja makuja.

Tiedetoimittaja ja kirjailija Karin Bojsille vihannesten hapattamisesta on tullut rakas harrastus. Syksyn päättyessä hänen jääkaappinsa on täynnä purkkeja missä hohtavan oransseja porkkanalantteja, kirpeitä kuin karamellejä. On oliivinvihreitä kurkkuja ja roosanvärisiä sipuleita, valkoista hapankaalia ja kaikesta kauneinta: punakaalia.

Melkein kaikkia vihanneksia voidaan säilöttää hapattamalla.

Kansikuva:
Tekijä: Karin Bojs
Alkuperäinen nimi: Syra själv
Käännös: Riikka Toivanen
ISBN: 978-952-7015-00-1
Sivumäärä:: 143
Sidos: Kovakantinen, värikuvia
OVH: 32€
Tarjoushinta: 15€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2013
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/a/9789527015001

Kertomus makeanhimosta, sokerista, makeutusaineista ja maailman vaarallisimmista autoista

Makeanhimo, makeankaipuu, makeannälkä; aikamme vitsauksella on monta nimeä.
Tämä on kirja sokerista, makeutusaineista ja niiden aiheuttamasta makeanhimosta.

Makean kulutus on lisääntynyt räjähdysmäisesti, vaikka arvostelijat syyttävät sokeria ja sen kilpakumppaneita siitä, että ne aiheuttavat vaivoja diabeteksesta ylipainoon ja syöpään.

Lisäksi sokerin ja makeutusaineiden on todettu aiheuttavan pahimmillaan jopa riippuvuutta, josta on hyvin vaikeaa päästä eroon.

Ei makeaa mahan täydeltä on kertomus sokerin verisestä historiasta, keinotekoisten makeutusaineiden kehittämisestä ja luonnollisten makeutusaineiden, esimerkiksi stevian, etsinnästä. Sekä siitä, miten teollisuus onnistuu sijoittamaan riippuvuutta aiheuttavaa makeaa yhä uusiin tuotteisiin.

Kansikuva:
Tekijä: Johan Frisk
Alkuperäinen nimi: Sötsug
Käännös: Tarja Lipponen
ISBN: 978-952-67577-7-3
Sivumäärä:: 192
Sidos: Nidottu, pehmeäkantinen
OVH: 27€
Tarjoushinta: 15€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2013
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/frisk_johan/ei_makeaa_mahan_taydelta_tarina_makeanhimosta/9789526757773

Vuonna 2006 diplomi-insinööri Leino Utriainen oli kuolla statiinin aiheuttamaan haimatulehdukseen. Hän jätti statiinilääkityksen, parantui ja on siitä lähtien omistanut elämänsä statiinien aiheuttamien haittavaikutusten tutkimiseen.

Suomalaisten tietoisuuteen Utriainen nousi vuonna 2010 Yle1:n MOT-ohjelman kautta. Ohjelman nähtyään monet statiinipotilaista jättivät lääkkeen pois ja huomasivat, että koko joukko vaivoja olikin lääkityksen aiheuttamia. Statiinit aiheuttavat joka viidennelle haittavaikutuksia. Suomessa käyttäjiä on noin 700 000, joten yli 140 000 syytöntä kansalaista kärsii niistä.

Leino Utriaisella on neljän teesin viesti statiinia ehkäisevänä lääkityksenä käyttäville suomalaisille:
*Kerro lääkärillesi kokemistasi kivuista ja säryistä! Ne voivat olla statiinin aiheuttamia.
*Testaa lääkärisi tietämys! Jos sinulla ei ole sepelvaltimotautia, statiinista ei ole hyötyä. Vakaviakin haittoja saattaa tulla monen statiinivuoden jälkeen.
*Muista, että lääketeollisuus liioittelee hyötyjä ja vähättelee haittoja. Lääketeollisuudelle raha on tärkeämpää kuin potilasturvallisuus.
*Epäterveellisiä elämäntapoja ei voi korvata rahalla eli lääkkeitä ostamalla. Terveellisillä elämäntavoilla ei ole haittavaikutuksia, toisin kuin lääkkeillä.

Kansikuva:
Tekijä: Leino Utriainen
ISBN: 978-952-7015-02-5
Sidos: Pehmeäkantinen
OVH: 27€
Tarjoushinta: 10€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2013
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuoteryhma/kirjat/1094#!product_id=9789527015025

Kun olet yksin, pidä huoli itsestäsi. Älä vajoa tyhjyyteen.
Olet liian arvokas, liian lahjakas tuhlattavaksi.

Sylissäni on Riitta Kiiverin esikoisrunokokoelma. Teos aukoo elämisen ja olemisen solmukohtia lyhyellä, aforistisella otteella. ”Kun pesukoneeseen laittaa punaista ja valkoista, värit sekoittuvat iloisesti.” Kiiverin ajamassa ohjelmassa tämä ei tarkoita vaaleanpunaisia unelmia. Tai voi se tarkoittaa sitäkin.

Lentoemäntä Riitta Kiiveri aloitti uransa Pan Amilla ja siirtyi sen jälkeen Finnairille, jossa hän on toiminut monissa eri tehtävissä.

Kiiveri on ollut mukana kirjoittamassa kirjoja Taivas mikä työpaikka! sekä Taivaallista tarjottavaa, Finnairin keittiöstä ja viinikellarista. Lisäksi hän on kirjoittanut artikkeleita Finnairin julkaisuihin.

Kansikuva:
Tekijä: Riitta Kiiveri
Toimittanut: Kaj Lipponen
ISBN: 978-952-67577-8-0
Sivumäärä:: 160
Sidos: Kovakantinen, sidottu
OVH: 23€
Tarjoushinta: 15€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2013
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/kiiveri_riitta/sylissani/9789526757780

Finnairin lentoemännät ja stuertit muistelevat. Lentojen aikana tapahtuu mitä uskomattomimpia asioita. Viideltä vuosikymmeneltä kootut tarinat kertovat miten maailma on muuttunut. Meluisat pienet lentokoneet ovat vaihtuneet suurempiin ja mukavampiin, työtilat ovat parantuneet, mutta lentoemäntä on yhä lentoemäntä.Tähän upeaan kirjaa on koottu kaikenlaisia tarinoita siitä mitä lentoemännälle ja stuertille voi tapahtua työpäivän aikana.

Kertomusten joukosta löytyy sekä vakavia että hauskoja tarinoita, ja kaikki kuvaavat omalla tavalla lentämisen monimuotoista historiaa.Kirjan tuotto menee Mielenterveyden keskusliiton Prinsessa-koulukampanjaan hyväntekeväisyytenä.

 

Kirja on myyty loppuun. Sorry!

 

Kansikuva:
Tekijä: Riitta Kiiveri, Tony Pokkinen, Noora Kunttu, Pirkko Saari, Christina Strandberg, Meriitta Ahtikari, Kati Kaivanto, Lene Malmström
ISBN: 978-952-67577-4-2
Sivumäärä:: 256
Sidos: Kovakantinen, sidottu
OVH: 32€
Tarjoushinta: 20€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2012
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/kiiveri_pokkinen/taivas_mika_tyopaikka_/9789526757742

Join us on the flight of your life!


You can now participate in the adventures of Finnair cabin crew, as their stories of unusual and funny occurrences on flights, at destinations around the world, and at home, have been bound as an intriguing book. This work is a collection of humorous as well as serious true stories written by customer service professionals of the sky.


These stories from five decades illustrate how the world and commercial aviation have changed, yet how flying for a living still continues to offer a fast-paced life full of excitement.

Kansikuva:
Tekijä: Riitta Kiiveri, Tony Pokkinen, Noora Kunttu, Pirkko Saari, Christina Strandberg, Meriitta Ahtikari, Kati Kaivanto, Lene Malmström
Alkuperäinen nimi: Taivas mikä työpaikka!
Käännös: Nana Arjopalo
ISBN: 978-952-67577-5-9
Sivumäärä:: 240
Sidos: Kovakantinen, sidottu
OVH: 32€
Tarjoushinta: 9€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2012
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/kiiveri_riitta/airborne_tales_from_a_thousand_and/9789526757759

Mats-Eric Nilsson on kirjoillaan Petos lautasella ja Aitoa ruokaa avannut tuhansien kuluttajien silmät paljastaessaan, mitä kaikkea sellaista ruoka sisältää, mitä siihen ei kuulu.

Kolmannessa kirjassaan Vaara vaanii kattilassa hän yhdessä Henrik Ennartin kanssa käsitteli teollisen ruoantuotannon ja laajamittaisen eläintenkasvatuksen seurauksia.

Nyt Nilsson on vaimonsa Anna Karinin kanssa kirjoittanut keittokirjan Aitoja makuja ympäri vuoden, jossa keskeisiä ovat vuodenaikojen mukaiset puhtaat ja maukkaat raaka-aineet. Innostavien reseptien lisäksi kirjassa on paljon mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa raaka-aineista.

On aika unohtaa talven kalpeat ja mauttomat tomaatit ja mansikat ja hylätä vetinen kurkku ja parsa. Kirjan johtoajatus on yksinkertaisesti ja selkeästi, että ruoka-aineiden valinnassa noudatetaan vuodenaikoja. Näin ruoka on paitsi edullista, myös luontoystävällistä ja ennen kaikkea maukasta.

Kansikuva:
Tekijä: Mats-Eric Nilsson
Kuvat: Lena Granfelt
Alkuperäinen nimi: Smakernas återkomst. När maten följer årstiderna.
Käännös: Riikka Toivanen
ISBN: 978-952-67577-6-6
Sivumäärä:: 240
Sidos: Kovakantinen, sidottu
OVH: 32€
Tarjoushinta: 12€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2012
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/nilsson_mats/aitoja_makuja_ympari_vuoden/9789526757766

Paljastava dokumentti maitosi väärentämisestä

Maito. Kaikkein pilaamattominta, mitä voi ihminen juoda. Vai miten asia onkaan? Maitoa on käytetty elintarvikkeena ja terveyskuurina tuhansien vuosien ajan, ja se on nyky sivilisaation perusta. Kaikki ei kuitenkaan ole kohdallaan meijereissä – jokin on nimittäin kaapannut maitomme.

Vallankumouksellisessa maidossa lähdetään aivan alusta ja matkataan Hippokrateen kautta nykymeijereihin ja opitaan tuntemaan ihmisen paras ystävä, lehmä. Samalla tehdään matka halki ruokateollisuuden, joka vääristää tosiasioita ja estää sinua nauttimasta kaikkein hyödyllisimmästä, mitä luonnolla on tarjottavanaan.

Fredrik Colting on tehnyt syväsukelluksen maidon maailmaan ja havainnut, että kaikki ei ole niin viattoman valkoista kuin miltä näyttää. Vallankumouksellinen maito on kirja siitä, miten pastöroimaton maito synnytti aikoinaan maailmassa vallankumouksen ja miten se on tekemässä saman uudelleen. Vallankumouksellinen maito voi olla ratkaisu astmaan, allergioihin, autismiin, maha-suolistosairauksiin ja ylipainoon.

Kansikuva:
Tekijä: Fredrik Colting
Alkuperäinen nimi: Mjölkrevolutionen
Käännös: Veijo Kiuru
ISBN: 978-952-67577-2-8
Sivumäärä:: 160
Sidos: Nidottu
OVH: 22€
Tarjoushinta: 15€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2012
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/colting_fredrik/vallankumouksellinen_maito/9789526757728

PaRas ruokavalio – luonnolliset rasvat kunniaan

Kaikkien terveydestään kiinnostuneiden tulisi tehdä palvelus itselleen ja oppia lisää rasvoista.
Biologi, filosofian tohtori ja Suomen suosituin terveysbloggaaja Christer Sundqvist on kirjoittanut kirjan täynnä hyödyllistä tietoa rasvoista.

Kirjassa tuodaan esille kaikki ravinnossa esiintyvät rasvahapot, miten ne vaikuttavat terveyteemme ja miten niiden puute aiheuttaa sairauksia.

Tänä päivänä kun elintavikkeita ja ruokavalioita mainostetaan sen mukaan mitä ne eivät sisällä on PaRas ruokavalio poikkeus. PaRas tarkoittaa Paljon Rasvaa, ja kirja kertoo rasvoista.

Kirjassa ravintomme rasvat nostetaan esille suomalaiseen ravitsemuskeskusteluun selkeimmällä mahdollisella tavalla, selostaa professori Kari Salminen esipuheessaan. Sundqvist tunnetaan erinomaisena puhujana ja provosoivanakin ravitsemusvalistajana, joka rohkenee seurata omia itsenäisiä ajatuskulkujaan. Hänen Veteraaniurheilija-bloginsa on arvostettu ja suosittu mielipidefoorumi.

Ihminen pärjää ääriolosuhteissa ilman hiilihydraatteja, mutta rasvat ja proteiinit ovat erittäin tärkeitä ja monet rasvahapot ja aminohapot ovat välttämättömiä ihmiselle. Seurauksena riittämättömästä rasvansaannista on aivojen rappeutuminen, kudokset hajoavat ja lopulta seuraa kuolema. Rasvojen suhteen kannattaa suosia monipuolisuutta ja säännöllisyyttä.

Terveysviranomaistemme rasvapelottelu ja hyvin yksipuolinen tiedotus ravintorasvoista on luonut Suomeen hyvin voimakkaan rasvakammon. On hämmästyttävää todeta, että rasvoista pelottelun myötä on syntynyt ennen kokematon lihavuus- ja diabetesepidemia Suomessa ja muualla. Jokin tässä yhtälössä ei täsmää!

Kirjan aiheita

 • rasvojen / hiilihydraattien vaikutus terveyteen ja painonhallintaan (kuvitus)
 • mistä me saamme luonnollisia rasvoja?
 • rasvan rooli painonhallinnassa, sydän- ja verisuonitaudissa sekä diabeteksessa
 • voi vs. margariini (margariinin valmistuksesta)
 • ruotsalaiset urheilijat takovat kultaa rasvaisella ruokavaliolla
 • mielenkiintoista julkista (ja vähemmän julkista) rasvakeskustelua

 

Kansikuva:
Tekijä: Christer Sundqvist
ISBN: 978-952-99697-9-1
Sivumäärä:: 272
Sidos: Nidottu
OVH: 25€
Tarjoushinta: 12€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2011
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/christer_sundqvist/paras_ruokavalio/9789529969791

Tästä kirjasta löydät yksinkertaisia ratkaisuja kodin yleisimpiin ongelmiin. Ongelmat voivat liittyä niin kodin hoitoon, korjauksiin kuin kunnossapitoon – lattiasta kattoon. Samalla kirja esittelee käytännön rakennushankkeita, joilla voit kohentaa kotiasi. Kaikki esitellään havainnollisten kuvien avulla.

Kansikuva:
Tekijä: Leif Qvist
Käännös: Veijo Kiuru
ISBN: 978-952-7015-01-1-8
Sivumäärä:: 154
Sidos: Sidottu
OVH: 27€
Tarjoushinta: 22€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2011
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuoteryhma/kirjat/1094#!product_id=9789527015018

Miksi pelkäämme aitoa ruokaa

Kotona leivottua pullaa pidetään vaarallisempana kuin tehdastekoista. Monissa esikouluissa kielletään lapsia nykyisin osallistumasta keittiötöihin, ja toisinaan heitä kielletään jopa itse levittämästä voita leivän päälle. Nakkikioskin pitäjän on paljon helpompi saada lupa jauheperunasoseelle kuin oikean perunasoseen myymiseen.

Tuoretavaroiden käsittelyä pidetään nykyisin hyvin riskipitoisena – kun taas teollisesti hyvin raskaasti käsitellyt ja mauttomat elintarvikkeet ristiriitaista kyllä täyttävät kaikki viranomaisvaatimukset.

Miten näin on päässyt käymään?

Vaara vaanii kattilassa osoittaa, miten lait ja säädökset suosivat ravitsemuksellisesti vähäarvoista teollisuusruokaa perinteisesti valmistetun ruoan kustannuksella. Silti juuri valtavissa ruokatehtaissa vaarallisilla bakteereilla ja viruksilla on parhaat mahdollisuudet syntyä ja levitä.

Sairaalabakteeri, sikainfluenssa ja uudet aggressiiviset suolistobakteerit ovat vain osa niistä terveyteen kohdistuvista vaaroista, jotka voidaan jäljittää EU:n tuella ympäri Itämerta perustettaville ympäristöä tuhoaville teollisuusmaatiloille, joissa on kymmeniätuhansia eläimiä. Valtavat laitokset, joissa kasvatetaan kanoja, lehmiä ja sikoja, tuottavat halpoja raaka-aineita elintarviketeollisuuden vakioiduille ruokalistoille, joita tarjotaan niin kouluissa, vanhainkodeissa, sairaaloissa kuin tavallisissa lounasravintoloissakin.

Tilanne ei kuitenkaan ole aivan niin synkkä. Vielä ei ole liian myöhäistä palata käyttämään oikeita raaka-aineita, kokea puhtaita makuja – ja saada aitoa ruokakokemusta!

Mats-Eric Nilsson, joka ravisti ruotsalaisia elintarvikkeiden kuluttajia menestysteoksellaan Petos lautasella, vie nyt toimittaja Henrik Ennartin kanssa ruokakeskustelua pitkän askeleen eteenpäin.

Kansikuva:
Tekijä: Mats-Eric Nilsson, Henrik Ennart
ISBN: 978-952-67577-0-4
Sivumäärä:: 288
Sidos: Nidottu
OVH: 27€
Tarjoushinta: 12€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2011
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/henrik_ennart/vaara_vaanii_kattilassa_miksi_pelkaamme_oikeaa/9789526757704

Väärentämättömän ruoan opas

Mats-Eric Nilssonin kirjat ovat aiheuttaneet ruokavallankumouksen Ruotsissa. Hänen kirjaansa Äkta vara on myyty yli 400.000 kappaletta. Kuluttajat ovat muuttaneet ruokailutottumuksiaan ja elintarviketeollisuus on joutunut puhdistamaan tuotteistaan pois suuren osa lisäaineista.

Aitoa ruokaa on Mats-Eric Nilssonin toinen kirja teollisesti valmistettujen elintarvikkeiden runsaasta lisäaineiden ja aromien käytöstä sekä kuluttajien johtamisesta harhaan. Kirja ilmestyy suomeksi lokakuussa 2010, ja se on mukautettu Suomen oloihin.

Kirja on "tiedostavan kuluttajan selviytymisopas". Se sisältää 150 ruokaa ja kuvailee, miten niitä on manipuloitu. Nilsson tarjoaa niille aitoja vaihtoehtoja.

Nilsson, Mats-Eric (s. 1955) on ruotsalainen toimittaja ja kirjailija. Hän on uutistoimittaja Svenska Dagbladetilla ja nykyään hyvin suosittu luennoitsija.

Lisätietoja: www.aktavara.org

Lehdistöstä löytyy paljon kirjoituksia Aidosta ruoasta:

Kansikuva:
Tekijä: Mats-Eric Nilsson
Alkuperäinen nimi: Äkta vara
Käännös: Riikka Toivanen
ISBN: 978-952-99697-8-4
Sivumäärä:: 280
Sidos: Nidottu
OVH: 23€
Tarjoushinta: 12€
Lisätietoja: Esipuhe: Markus Maulavirta Pokkariversio: Ovh: 12 € Tarjous: 8 € ISBN 978-952-67577-1-1 2011 (lievästi editoitu)
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2010
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/nilsson_mats/aitoa_ruokaa_vaarentamattoman_ruoan_opas/9789529969784

LOPPUUNMYYTY

 

Kun Lun on Liisa Cay Pasilan kirjoittama tarina kiinalaisesta taiteilijasta, Mestari Li Wangista ja hänen kiihkeäluontoisesta mykästä palvelijasta Yusta, jotka menettivät perheensä historiamme tuhoisimmassa maanjäristyksessä vuonna 1556. Elettyään mestarin kauniissa puutarhassa kaksikymmentä vuotta he lähtevät – mestarin näkemän unen ja kaipuun innoittamana – etsimään Himalajan mystistä Kun Lun-vuorta, jonka huipulla legendan mukaan odottaa täyttymys ja valaistuminen. Odottamattomien tapahtumien käänteet pitävät lukijan pihdeissään kirjan yllättävään loppuun saakka.

Kun Lun syntyi kirjailijan omista matkakokemuksista sekä hänen omaksumastaan elämänkatsomuksesta elää päivä kerrallaan. ”Itämainen filosofia viehättää monia, mutta se on usein meille länsimaalaiselle vaikeasti ymmärrettävää,” Liisa Cay Pasila sanoo. ”Halusin kirjoittaa aiheesta sellaisen kirjan, jota on helppo lukea, mutta joka silti tutustuttaa lukijan itämaisen viisauden aarteisiin ja antaa hänelle virikkeitä.”

Liisa Cay Pasila

Liisa Cay Pasila opiskeli lehdistöoppia Fribourgin Yliopistossa Sveitsissä, kun hän päätti lähteä Taiwanille opettelemaan mandariinikiinaa. Taipeissa hän tapasi runoilija Lin Yutangin, joka tutustutti hänet kiehtovaan Kiinalaiseen kulttuuriin. Kiinnostus itämaisesta elämäntavasta johdatti hänet Kauko-Idän matkanjohtajaksi. Tavattuaan Intiassa Äiti Teresan ja Tiibetiläisen Yliopiston professorin S. Rinpochén, Liisa Cay Pasila lähti pyhiinvaellusmatkalle Tiibetiin.

Nykyään Liisa asuu talvet Floridassa miehensä kanssa ja valmistelee seuraavaa kirjaansa.

"Kun Lun on helmi."
Juha Roiha Toimittaja, Radio Suomi

“Merkittävä teos, joka liikutti minua syvästi ja jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen.”
Marketta Mattila tv-ohjelmassa Voimala

Kansikuva:
Tekijä: Liisa Cay Pasila
ISBN: 978-952-99697-6-0
Sivumäärä:: 160
Sidos: Nidottu
OVH: 21€ (loppuunmyyty)
Lisätietoja: Teos on aikaisemmin ilmestynyt Bazar Kustannuksella vuonna 2003
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2009

Aajonus Vonderplanitzin Primal-ruokavalio jättää kaikki ihmedieetit varjoonsa! Tässä ei lasketa kaloreita, eikä vältetä rasvoja. Syödään kunnon maukasta ruokaa. Primal-ruokavalio tarkoittaa raa’an kasvisruuan lisäksi raakaa – ei lämmitettyä – maitoa, kananmunaa, kalaa ja lihaa. Tämä hyvin maukas luonnonläheinen ruokavalio pitää meidät terveinä ja elinvoimaisina.

Ph.D. Aajonus Vonderplanitz

Aajonus Vonderplanitz (s 1947) kärsi itse koko nuoruutensa erilaisista terveysongelmista ja vakavista sairauksista. Liiallinen lääkitys ja epäonnistuneet leikkaukset olivat aiheuttaa hänen kuolemansa.

Ruokavalion muutos palautti hänen terveytensä, ja hän eli 66-vuotiaaksi hyvänkuntoisena ja vailla sairauksia.  Vonderplanitz menehtyi traagisesti tapaturmassa kesällä 2013.

www.wewant2live.com

Kansikuva:
Tekijä: Aajonus Vonderplanitz
Alkuperäinen nimi: The Reciepe for Living Without Disease
ISBN: 978-952-99697-4-6
Sivumäärä:: 207
Sidos: Nidottu, pehmeäkantinen
OVH: 25€
Tarjoushinta: 15€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2010, 2013
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/vonderplanitz_aajonus/terveen_elaman_reseptit/9789529969746

Ohashin itämainen diagnoosi

Kehon kielen avulla voit nähdä, miten fyysiset ominaisuutesi paljastavat sisäistä luonnettasi ja todellista itseäsi. Kehon kielen avulla voit lukea ihmisen terveydentilaa hänen kasvoistaan, käsistään, ihostaan ja ryhdistään. Tämän kirjan jälkeen näet ihmiset ja ympäröivän maailman uusin silmin.

Ohashi tuo asiantuntemuksella ja huumorilla esille, kuinka itämainen tapa lähestyä elämää ja terveyttä poikkeaa länsimaisesta tavasta. Hän selittää itämaisen diagnoosin näennäiset paradoksit kielellä, jota kaikki voivat ymmärtää.

Ohashin itämaisen diagnoosin päämääränä on löytää kehon, mielen ja hengen yhteys. Ohashille ”keho on sielun fyysinen ilmentymä”. Itämainen diagnoosi korostaa, että jokaisella on vahvuuksia ja heikkouksia ja että heikkouksiin mukautuminen on yhtä tärkeää kuin vahvuuksien käyttäminen.

Ohashi

Wataru Ohashi syntyi v. 1944 lähellä Hiroshimaa Japanissa. Hän oli sairaalloinen lapsi, mutta muinaiset japanilaiset parannustekniikat tekivät hänet terveeksi. Aikuisena hän omistautui näiden metodien opettamiselle ja perusti Ohashi-instituutin saavuttuaan Yhdysvaltoihin 1970-luvun alussa.

Tänä päivänä Ohashi on kysytty luennoitsija ja kouluttaja ympäri maailmaa, ja hänen kehittämänsä Ohashiatsu-tekniikka on käytössä Yhdysvaltojen lisäksi monissa Euroopan maissa. Ohashi on kirjoittanut kuusi kirjaa, joista Kehon kieli on klassikko ja käännetty monille kielille.

 

Kansikuva:
Tekijä: Ohashi
Alkuperäinen nimi: Reading the Body: Ohashi’s Book on Oriental Diagnosis
Käännös: Erkki Lehtiranta
ISBN: 978-952-99697-2-2
Sivumäärä:: 200
Sidos: Nidottu, pehmeäkantinen
OVH: 32€
Tarjoushinta: 25€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2009
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/ohashi/kehon_kieli_ohashin_itamainen_diagnoosi/9789529969722

Pastaruokia Napolista

Napolilaiset ovat ruokaeksperttejä, varsinkin pastaeksperttejä. Jokainen tietää tarkalleen miten pitää tehdä aito Pasta con ragù - joskaan valmistustavasta ei olla yksimieleisiä. Yksimielisiä ollaan vaan siitä, että päivä on pilalla ilman kunnon pastaruokaa - Una Bella Spaghettataa.

Tervetuloa mukaan isä Pasqualen kotiin Sant' Angelo in Palco -luostariin, kalastaja Vincenzon ja hänen perheensä kotiin Lancolan pikkukylään meren rannalla ja signora Immacolatan vieraaksi Napolin legendariseen Espanjalaiseen kortteliin. Pääset tutustumaan miten he kotonaan taikovat Napolin parhaita pastaherkkuja.

Heidän lisäksi käymme monien muiden napolilaisten luona ottamassa selvää, millainen on aito napolilainen keittiö. Tässä kirjassa on sekä vanhoja että uusia ruokareseptejä, ja niille kaikille on yhteistä, että ne ovat yksinkertaisia, niissä käytetään sesonkituotteita ja ennen kaikkea - ruoka on tosi hyvää.

Nikko Amandocino on syntynyt Etelä-Italissa ja varttunut aikuiseksi Ruotsissa. Nykyään hän asuu Parmassa. Hänen intohimojaan ovat ruuanlaitto ja ruusut.

Ewa-Marie Rundquist on Ruotsin tunnetuimpia valokuvaajia. Hän rakastaa Italiaa, hyvää ruokaa ja Roslagenissa sijaitsevaa kesäpaikkaansa.

“Nikko Amandonicon kirjoittama kirja on kiihkeä rakkaudentunnustus pastalle ja eteläitalialaiselle keittiölle... ”
Helsingborgs Dagblad

 

Kansikuva:
Tekijä: Nikko Amondonico
Kuvat: Ewa-Marie Rundquist
Alkuperäinen nimi: Una Bella Spaghettata, Pastarätter från Neapel
Käännös: Sirkka Salonen
ISBN: 978-952-99697-3-9
Sivumäärä:: 166
Sidos: Kovakantinen
OVH: 35€
Tarjoushinta: 20€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2012
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/amandonico_nikko/una_bella_spaghettata_pastaruokia_napolista/9789529969739

Istun oliivipuun alla. Tunnen, miten risut pistelevät, miten timjami tuoksuu läheisillä rinteillä ja kutsuu mehiläisiä. Näen hopeisen välkkeen lehdissä. Tuulee mereltä. Hiki helmeillee iholla suolaisena.

Hiljaisuutta ei olekaan enää! Tuuli hyräilee oksistossa ja kaukaiset mainingit keinuvat kuun tahdissa. Lehdet kahisevat. Mehiläiset touhottavat timjamipuskissa. Kuulen öljypisaran tipahtavan. Ja puun puhkeaa puhumaan.

Oliivi on kirja puusta, sen paikasta maapallolla, ihmisten sydämissä ja muistoissa. Oliiviöljy toimii matkaoppaana ja tutustuttaa lukijan oliivin kasvukumppaneihin ja makuheimolaisiin. Lukijalle tarjotaan tilaa mezzepöydässä ja poimitaan kypsimmät marjat maistiaisiksi. Kirjassa avataan oliivi-ihmisten ovia ja liitytään keruutohinaan.

Oliivin 120 ruokaohjeen myötä mukana avautuu Välimeren ruokakulttuuri hoitavana ruokamallina - suomalaisiin oloihin sovellettuna.

Kirja luo nautinnollisia hetkiä, se johdattaa hiljaiseen pysähtymiseen ja runollisiin tuokiokuviin.


Maarit Cederberg
Ruokatoimittaja, luontaisalan terapeutti ja kirjailija Maarit Cederberg on kotoisin Posion Pernusta. Lapista. Rovaniemen yhteislyseon käytyään hän opiskeli Helsingin Kotitalousopettajaopistossa ja valmistui opettajaksi vuonna 1972.

Maarit on asunut Etelä-Koreassa 70-luvun lopulla, ja Brasiliassa 80-luvun alussa perheensä kanssa.

Anna-lehden omana free-ruokatoimittajana hän toimi 11 vuoden ajan, jonka jälkeen hän on työskentellyt vapaana toimittajana yhteistyössä monien koti- ja perhelehtien sekä ruokalehtien kanssa.

Maarit rakastui oliivikeittiön tuoksuun ja tunnelmaan 80-luvulla Kreikan Voloksessa.

 

Kansikuva:
Tekijä: Maarit Cederberg
ISBN: 9789529969715
Sivumäärä:: 224
Sidos: Nidottu
OVH: 25€
Tarjoushinta: 8€
Lisätietoja: ISBN 10: 9529969716
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2006
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/cederberg_maarit/oliivi/9789529969715

Tämä harvinaislaatuinen kertomus on tositarina Aajonuksen taistelusta poikansa pelastamiseksi, sen jälkeen kun tämä oli loukkaantunut hengenvaarallisesti auto-onnettomuudessa. Samalla se on kertomus siitä, kuinka Aajonus paransi itsensä parantumattomaksi luokitellusta syövästä, diabeteksesta, limapussin tulehduksesta ja psoriaasiksesta, sekä hänen tuhansista asiakkaistaan, jotka ovat parantaneet itsensä sadoista erilaisista ”parantumattomista” taudeista.

Kaikkien näiden ihmeiden taustalla on ollut yksinkertaisesti ruoka: tietyllä tavalla valmistettu ja tiettyinä yhdistelminä syöty ruoka.Tässä kirjassaan Aajonus kertoo meille niistä yleisistä perusperiaatteista ja käytännön ohjeista, joita noudattamalla näin ilmiömäisiin tuloksiin on ollut mahdollista päästä.

Ph.D. Aajonus Vonderplanitz

Aajonus Vonderplanitz (s 1947) kärsi itse koko nuoruutensa erilaisista terveysongelmista ja vakavista sairauksista. Liiallinen lääkitys ja epäonnistuneet leikkaukset olivat aiheuttaa hänen kuolemansa.

Ruokavalion muutos palautti hänen terveytensä, ja hän eli 66-vuotiaaksi hyvänkuntoisena ja vailla sairauksia. Vonderplanitz menehtyi traagisesti tapaturmassa kesällä 2013

Terveen elämän reseptit -kirjan uusi painos saatavana 25.11.2013

 

Kansikuva:
Tekijä: Aajonus Vonderplanitz
ISBN: 978-952-99697-7-7
Sivumäärä:: 364
Sidos: Nidottu
OVH: 29€
Tarjoushinta: 20€
Kustantaja: Atar kustannus
Julkaisuvuosi: 2011
Osta täältä:: http://atar.pikakirjakauppa.fi/tuote/vonderplanitz_aajonus/tahdomme_elaa_terveina_primal_ruokavalio/9789529969777